Nastavitve piškotkov
Spartoo uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani, pa tudi za prilagajanje vsebine in analizo prometa. Naši partnerji uporabljajo piškotke za prikaz prilagojenega oglaševanja na podlagi vašega brskanja in profila. Če kliknete na "Sprejmi in zapri" lahko, kadar želite, spremenite nastavitve v vašem uporabniškem računu. Če kliknete" Zavrni", bodo za uporabljeni samo piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje strani.

Politika zaščite osebnih podatkov

1Zbiranje osebnih podatkov

Pri ustvarjanju vašega uporabniškega računa in naročil na spletni strani www.spartoo.si (v nadaljnjem besedilu Spletna stran) je SPARTOO SAS zbral osebne podatke, ki se nanašajo na vas. Vsi podatki so zbrani na primeren in omejen način, kolikor je potrebno za namene obravnave (točki 2 in 3). Za zbiranje teh podatkov je odgovorno podjetje SPARTOO SAS, poenostavljena delniška družba, registrirana pri RCS v Grenoblu, pod številko 489 895 821, katere sedež je na naslovu 16 rue Henri Barbusse 38100 Grenoble (v nadaljnjem besedilu: SPARTOO). Izraz "osebni podatki" pomeni vse podatke, ki identificirajo posameznika, kar vključuje ime, priimek, telefonsko številko, datum rojstva, e-poštni naslov, poštni naslov, IP naslov in druge podatke, ki jih o sebi posredujete podjetju SPARTOO. Za namene boja proti goljufijam, navedenim spodaj (točki 2 in 3), lahko SPARTOO shrani za določen čas podatke v zvezi z izvedbo transakcij na spletni strani.

2Namen zbiranja podatkov

Odgovorna oseba za obdelavo osebnih podatkov je opredeljena kot podjetje, ki določa namene in sredstva obdelave.
Osebne podatke, zbrane na spletnem mestu, obdeluje:

SPARTOO SAS Poenostavljena delniška družba
registrirano pri RCS Grenoble pod številko 489 895 821,
katere sedež je na ulici 16 Henri Barbusse, 38100 Grenoble (v nadaljevanju: SPARTOO)

SPARTOO je imenoval pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov (v nadaljevanju: DPO).

Na DPO se lahko obrnete preko:
- elektronske pošte na: dpo@spartoo.com
- navadne pošte: SPARTOO SAS - DPO -16 rue Henri Barbusse 38100 Grenoble

3Primeri kategorij, za katere se zbira osebne podatke

Katere osebne podatke svojih strank lahko zbira podjetje SPARTOO ?

- Informacije, ki nam jih posredujete
Vse podatke, ki nam jih posredujete, zbiramo in shranjujemo v vašem uporabniškem računu SPARTOO. Lahko se odločite, da nam nekaterih informacij ne boste posredovali, vendar bi vam ta odločitev lahko odvzela tudi možnost uporabe nekaterih storitev.

- Informacije, ki so zbrane samodejno
Ko brskate po spletnem mestu SPARTOO, samodejno zberemo nekatere podatke, zlasti v zvezi z vašo uporabo in interakcijo z vsebino spletnega mesta SPARTOO. To zbiranje poteka v glavnem s pomočjo "piškotkov".

- Informacije iz drugih virov
Naše tržno partnerstvo nam omogoča tudi zbiranje vaših osebnih, pri čemer je za to zbiranje potrebno predhodno izrecno soglasje, ki ga zahtevajo omenjeni partnerji.

Obdelava osebnih podatkov se nanaša predvsem na:

- Identiteto ;
- Podatke o plačilu ;
- Podatki o transakciji ;
- Družinski, ekonomski ali finančni situaciji ;
- Podatke o navigaciji ;
- Podatki v zvezi z nadaljnjim spremljanjem poslovnega odnosa: zgodovina naročil, informacije v zvezi s poprodajnimi storitvami, podrobnosti naročila, težave pri dostavi, pritožbe, menjave, komentarji;
- Podatki o plačilih računov ;
- Podatki, potrebni za izvajanje programov zvestobe in pridobivanja novih odjemalcev;
- Podatki v zvezi z organizacijo in obdelavo natečajev ter kakršnimi koli promocijskimi akcijami;
- Kot del boja proti goljufijam: dokazilo o identiteti ali naslovu in okrnjena kopija vaše bančne kartice ;
- Snemanje telefonskih klicev s službo za pomoč strankam. (Med klicem lahko snemanje zavrnete).

4Namen zbiranja podatkov

Za katere namene SPARTOO obdeluje moje osebne podatke?

SPARTOO obdeluje osebne podatke z namenom zagotavljanja in izboljševanja svojih storitev in izkušnje s strankami.
Ti nameni vključujejo zlasti:

- Naročila, dostava izdelkov
SPARTOO osebne podatke obdeluje predvsem z namenom: obdelave naročil, omogočanja dostave izdelkov, plačevanja in komuniciranja s strankami glede njihovih naročil, izdelkov, storitev in promocijskih ponudb.

- Prilagoditev vaše izkušnje kot stranke SPARTOO
Z pbdelavo vaših osebnih podatkov vam lahko priporočamo izdelke in storitve, ki bi vas morda zanimali, tako da prepoznamo vaše želje in prilagodimo vašo osebno nakupovalno izkušnjo SPARTOO.

- Upoštevanje naših pravnih obveznosti.
V nekaterih primerih imamo pravno obveznost, da zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke.

- Omogočiti optimizirano komunikacijo z našimi strankami
- Preprečevanje zlorab

Vaše osebne podatke obdelujemo za boj zoper zlorabam. Morda bomo morali uporabiti metode ocenjevanja (z algoritmom) za predvidevanje in obvladovanje tveganj prevare. Tem ukrepom je včasih priložena zahteva za dodatno dokazilo o vaši identiteti po potrditvi plačila.
Za določeno obdelavo osebnih podatkov je potrebno vaša privolitev v zbiranje podatkov za določen namen. Ko soglašate z obdelavo vaših osebnih podatkov za ta poseben namen, lahko to privolitev kadar koli umaknete in bo ustavljena.

Če ne želite prejemati glasila SPARTOO, se lahko odjavite v zavihku Moje naročnine v svojem uporabniškem računu.

Če ne želite, da vaše osebne podatke uporabljamo za prikazovanje oglasov na podlagi vaših interesov, nas o tem preprosto obvestite v razdelku z nastavitvami piškotkov.

Če želite anonimno brskati po naših spletnih straneh, lahko to storite tako, da se odjavite iz svojega računa in v svojem brskalniku onemogočite piškotke.

5Trajanje hrambe osebnih podatkov

Kategorije prejemnikov vaših osebnih podatkov so:

- Notranje službe SPARTOO SAS
Dostop do vaših osebnih podatkov znotraj podjetja SPARTOO SAS bo omejen na kategorije zaposlenih v okviru njihovih pooblastil in glede na namen obdelave takih podatkov.

(Podatki, ki jih zbiramo, se lahko posredujejo nekaterim našim podružnicam in nekaterim zunanjim ponudnikom storitev, zlasti pa zadevajo: obdelavo naročil izdelkov, dostavo izdelkov in obdelavo plačil. Ti zunanji ponudniki storitev imajo dostop do osebnih podatkov, potrebnih za izvajanje njihovih storitev, in niso pooblaščeni za njihovo uporabo v druge namene, prav tako pa morajo spoštovati zakone, ki veljajo za varstvo osebnih podatkov.

- Nekateri osebni podatki so prenešeni v državo zunaj Evropske unije. Ko osebne podatke prenašamo v države zunaj Evropskega gospodarskega prostora, poskrbimo, da se ti podatki prenašajo v skladu z zakoni, ki veljajo za varstvo osebnih podatkov.
Primer: podizvajalska pogodba s podjetjem s sedežem na Madagaskarju, ki podpira del dejavnosti storitve za stranke podjetja SPARTOO; sprejeti so bili vsi ukrepi in jamstva, potrebni za zagotovitev takšnih prenosov.

- Javni organi, izključno za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, sodni uslužbenci, ministrski uradniki in organi, odgovorni za izterjavo dolga, so lahko tudi prejemniki vaših osebnih podatkov.

6Pravna podlaga

Pravna podlaga za obdelavo je opredeljena kot element, ki zakonito dovoljuje njeno izvajanje, kar daje organizaciji pravico do obdelave osebnih podatkov. Pravne podlage so različne glede na vrsto obdelave podatkov:

- Pogodba: zadeva obdelavo vseh podatkov, potrebnih za dogovorjeno pogodbo.
- Soglasje: svoje osebne podatke boste sporočili z izrecnim soglasjem, ki ga lahko kadar koli prekličete.
- Upravičeni interes: interes mora izpolnjevati merila legitimnosti in nujnosti ter ne sme kršiti pravic in interesov ljudi, katerih podatki se obdelujejo.
- Pravna obveznost: obdelava osebnih podatkov je posledica pravne obveznosti.

7

Da bi vam lahko ponudili boljše storitve, merimo število ogledanih strani, število obiskov, dejavnost obiskovalcev na spletišču in njihovo pogostost vračanja. V ta namen uporabljamo tehnologijo "piškotkov". Piškotek ne omogoča, da vas identificiramo. Na splošno zabeleži podatke o navigaciji vašega računalnika na našem spletišču (strani, ki ste jih obiskali, datum in čas ogleda itd.), ki jih bomo lahko prebrali ob vaših naslednjih obiskih.
Podatki, zbrani s piškotki, so izključno in strogo namenjeni za interno uporabo in se nikoli ne posredujejo tretjim osebam. Za uporabo piškotkov, lastnih ali od tretjih oseb, ki niso potrebni za delovanje spletišča, se zahteva vaša izrecna privolitev. Soglasje ali nasprotovanje uporabi piškotkov lahko izrazite tako, da ustrezno nastavite svoj brskalnik. V ta namen preberite navodila za uporabo svojega brskalnika.
Tako imenovani "oglaševalni piškotki" omogočajo, da spremljamo vaše brskanje in registriramo izdelke, ki jih vidite, nato pa vam v razmiku največ 90 dni prikažemo reklamne pasice, ki so ali niso povezane z vašim preteklim brskanjem. Ti piškotki so vezani na vaš spletni profil (vendar vas ne identificirajo). Če ne želite več prejemati "oglaševalskih piškotkov", kliknite spodnjo povezavo:

Onemogoči oglaševalne piškotke na mojem profilu

8Trajanje hrambe osebnih podatkov

S klikom na « Nadaljuj » ob ustvarjanju uporabniškega računa je navedeno, da « ob vpisu koristite vse dobre priložnosti in sprejemate našo politiko zaščite podatkov ». Če se odločite za posredovanje osebnih podatkov na spletni strani s klikom na Nadaljuj ali pod zgornjo točko 4, s tem izrecno podate svoje soglasje za zbiranje in uporabo vaših osebnih podatkov v skladu z določbami te listine in z veljavno zakonodajo.

9Varnost

V skladu z Uredbo EU 2016/679 imate več pravic :
- pravico do dostopa
- pravico do izbrisa
- pravico omejitve obravnave
- pravico do prenosljivosti
- pravico do ugovora
Če želite uveljavljati pravice do dostopa, popravka, izbrisa lahko to storite prek vašega uporabniškega računa. V kolikor želite uveljavljati pravice do omejitve obravnave, prenosljivosti in nasprotovanje, se lahko naslovite na nas :
prek elektronske pošte: na dpo@spartoo.si
prek pošte: na SPARTOO SAS, 16 rue Henri Barbusse 38100 Grenoble
V kolikor želite, lahko vložite pritožbo pri nadzornem organu.

10Piškotki

Številka izjave CNIL na spletni strani www.spartoo.si je 1182432.

11Pravica do dostopa in popravka

Conformément au règlement UE 2016/679, vous bénéficiez de plusieurs droits, à savoir :

- Un droit d'accès, de modification, de rectification et de suppression des informations vous concernant.
- Le droit de demander la portabilité de ces informations.
- La possibilité de vous opposer au traitement de vos informations personnelles ou de nous demander de restreindre le traitement de vos informations personnelles dans certains cas.

Vous pouvez également adresser vos demandes :
- par courrier électronique : à dpo@spartoo.com
- par courrier postal : SPARTOO SAS – DPO - 16 rue Henri Barbusse 38 100 Grenoble

12Pravica do vložitve pritožbe pri pristojnem organu

Vous disposez en outre du droit d’introduire une réclamation auprès de la CNIL :
https://www.cnil.fr/fr/plaintes

13Evolution de la politique de protection des données personnelles

Ta politika zasebnosti se lahko spremeni, zlasti zaradi zakonodajnih in regulativnih sprememb.

Začetna stran | ZNAMKE | TORBE | DODATKI | NOVOSTI | razprodaje | VEČJE ŠTEVILKE | Trendi | SPARTOO & ME
Kdo smo SPARTOO ? | POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA | Prednosti | Splošni pogoji prodaje | Pravne informacije | *Pogoji trenutnih ponudb | Politika varovanja podatkov | Kontakt
TOOPOST
Povejte svoje mnenje
PREMIUM